Blue cheese beef burger

2 msk rapsolja
2 rödlök, skalad och fint skivad
2 tsk strösocker
Havssalt och svartpeppar
500 g nötfärs
1 rågad tsk dijonsenap
1 msk Worcestershire sås
60 g blåmögelost, skuren i 4 skivor
4 hamburgarbröd
2 Baby Gem sallad
2 stora tomater, skurna i skivor, till garnering
8 minigurkor, till garnering
tomatketchup

Så här gör du
1.Värm en matsked av olja i en stekpanna på hög värme. Stek rödlöken i några minuter tills den får fin färg. Minska sedan värmen och stek försiktigt i ca 8 minuter med strösocker och lite salt tills löken mjuknat helt. Ställ åt sidan att svalna helt.

2.Blanda nötkött, senap och Worcestershire sås i en stor bunke och krydda med havssalt och svartpeppar . Forma köttet till fyra biffar och lägg på en tallrik. Täck med plastfolie och ställ åt sidan i kylen tills du är redo att steka dem.

3.Värm upp resten av oljan i en stor stekpanna på hög värme. Stek burgarna i ca 3 minuter på varje sida tills de är tillagade igenom. När du vänt hamburgarna i pannan, lägg till en bit ädelost till var och en.

4.Lägg bottenbrödet på en tallrik, stryk på ett lager ketchup och lägg på salladsblad, en skiva tomat, nystekt hamburgare med ost. Toppa med karamelliserad lök och lägga till några minigurkor på sidan! Stick en pinne igenom burgaren så att den håller ihop.

Etiketter: